Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΑΝ ΜΕΣΟΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο ΝΟΡΜΑΝ ΚΟΥΣΩ αρχισυντακτης  της [Σαταρταιη Ενιβιου] ειχε θεραπευτει, με μια θεραπεια οπου το βασικοτερο ρολο τον επαιξε το γελιο,απο μια βαρεια και μακροχρονια ασθενια. Το περιγραφει στο βιβλιο [Ανατομια μιας ασθενιας] η ασθενια αυτη λεγεται Κλλαγκεν. απο την αρωστεια ειχαν προσβηθει οι κλειδωσεις και οι μυς. Οι γιατροι γρηγορα τον εγκατελειψαν,και του εδιναν πιθανοτητα 1 προς 500. Η αγωγη που ο ιδιος εφαρμοσε ηταν καθημερινο γελιο το οποιο επαρνε απο διαφορα κωμικα φιλμς και ευχαριστα βιβλια. Ο Κουσω ηταν της γνωμης οτι το γελιο ηταν δυνατο με την μηχανικη του ενεργεια να προκαλεσει  μια μεγαλυτερη δραστηριοτητα του σωματος με θεραπευτικα αποτελεσματα.
Μπορει να ενισχυσει την ανοσια του οργανισμου,και να διεγειρει και αλλες βοηθητικες δυναμεις.
Μετα την εξεταση της επιδρασης του γελιου στα διαφορα οργανα του σωματος αποδειχθηκε οτι παρα πολλα οργανα αναταρασσονται μηχανικα με το γελιο.Αυτο ωφελει την υγεια.
Το γελιο κινει απο ολα  το διαφραγμα που με την παλμικη του κινηση,προκαλει ενα ειδος μασσαζ στα γειτονικα οργανα στην καρδια και στους πευμονες, στο συκωτι και τους σιελογονους αδενες. Με το γελιο διεγειρονται οι σιελογονοι αδενες και εκκρινουν σιελο.Κατα αυτο τον τροπο αναμεσα στα αλλα επρεαζονται εμμεσα η απομονωση της ενδορφιμης στον εγκεφαλο που με την εκκριση της καταστελλεται ο πονος στο σωμα.Το ΓΕΛΙΟ επιδρα επισης κατα μηχανικο τροπο διεγειροντας εκεινους τους αδενες, που  συμβαλουν στην γευση, Η χωνευση γινετε ετσι εντονωτερη και η τροφη αξιοποιειται καλυτερα  
Α υτος που θυμωνει αδυνατιζει ευκολοτερα από εκεινον που γελα ει προθυμα.
Με ένα τρανταχτο γελιο διοχετευται περισσοτερο οξυγονο στους πνευμονες. Η δραστηριοτητα της καρδιας επισης ενισχυεται με το γελιο.
Ενας ανθρωπος που είναι πραος,ευθυμος που αγαπαει τη ζωη και θελει  να είναι υγιης,εχει και μεγαλυτερες πιθανοτητες να θεραπευθει από έναν απελπισμενο.
Ο καθενας με τον τροπο του πρεπει να περνει κάθε μερα μια δοση γερη ΓΕΛΙΟΥ, Να το παιρνει σαν φαρμακο, Ηδη οι αρχαιοι το ηξεραν.
Ακομη εκεινοι που γελουν δεν υποφερουν από δυσπεψια
Επισης αυτος που γελα δυναμωνει τα νευρα του προσωπου,και ετσι το προσωπο διατηρειται ευχαριστο και νεανικο
Επηρεαζει πολύ το γελιο το συκωτι και τα εντερα.
Τα κινει προς μεγαλυτερη ενεργεια.
 Το χιουμορ είναι ωραιοτερο και πολυτιμοτερο  δωρο των θεων που μπορει να κανει ο ανθρωπος στον εαυτο του. Υπαρχει παλαιο σαξωνικο ρητο που λεει
[ ΓΕΛΑ ΝΑ ΠΑΧΑΙΝΕΙΣ]  ΚΑΙ [ΜΑΘΕ  ΝΑ ΓΕΛΑΣ]
Από την αποψη αυτή το γελιο είναι πολύ ωφελιμοτερο και προτιμωτερο από τα φαρμακα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου